Stärkande hårdroppar

Neem Hair Lotion är ett helt underbart aktiverande och vårdande hårvatten som jag har blivit lite smått beroende av. Huvudörten neem (lat. Melia Azadirachta) har använts i tusentals år i Indien i hud- och hårvård och i ayurvedisk medicin, något som hudterapeuten Elisabeth Sigmund, medgrundare till Dr.Hauschka, tog fasta på efter att ha rest runt i landet på 60-talet och studerat traditionell indisk hudvård.

Bladen från neemträdet har antiinflammatoriska egenskaper och stärker immunförsvaret, och fungerar antiseptiskt och stärkande på hud, hår, naglar, tänder och tandkött. Neem har även en positiv inverkan på eksem, acne, svamp och svårläkta sår. Bra mot det mesta med andra ord, därför är det en fantastisk medicinalört att använda i hudvård och hårvård. 

Blommande neem

I neemträdet är de olika elementen eld, luft, vatten och jord helt i balans med varandra, ingen av dem dominerar. Därför skapar neem balans i hela organismen och alla dess organ, och på så sätt också i huden.

Övriga stärkande ingredienser i hårvattnet är brännässla, slåttergubbe, björkbark, ringblomma, frön av hästkastanj, gurkört och tistel. Rosmarinolja ger en underbar pigg doft och stimulerar cirkulationen i hårbotten.

Mitt tunna, flygiga hår får en bättre textur och mer volym av det här vattnet, vilket hjälper till när jag ska sätta upp håret för att ge lite mer stadga. Håret blir glansigt och fint, det känns att vattnet verkligen stärker. Och doften från örterna är så härlig…

Sen vet jag inte om det är på riktigt eller bara något jag inbillar mig, men jag tycker de röda nyanserna i mitt bruna hår blir intensivare :-)

Jag masserar in lite i hårbotten och i håret när det fortfarande är fuktigt efter tvätt, ibland masserar jag även in lite i torrt hår innan jag går och lägger mig, då känns faktiskt håret renare när jag vaknar. Vill man ha mycket volym så är det bäst att använda det varje dag, annars räcker det med att behandla 2-3 gånger i veckan.

Förutom att vara bra för oss med tunna strån så hjälper det även till att:

  • motverka mjäll
  • få ned en överdriven fettproduktion i hårbotten till det normala
  • förebygga håravfall
  • ge liv till ett torrt, livlöst hår

Kort och gott är Hauschkas hårvatten en toppenprodukt för att hålla både hår och hårbotten friskt och vackert!

Hår- och hårbottensproblem är mycket vanligt, och beror oftast på att man tvättar sönder den tunna huden med starka, syntetiska shampon och balsam och tvättar håret för ofta. Huden i hårbotten är tunnast på hela kroppen och därför mycket känslig. Kemiska stylingprodukter stör ytterligare den sköra balansen i hårbotten. Stress och näringsfattig kost påverkar också håret väldigt mycket.

Satsar man på bra, 100 % naturlig hårvård och på att minska på stressen och försöka finna harmoni i livet så märks det snabbt på hårets hälsa.


2 reaktioner på ”Stärkande hårdroppar

  1. Vilken härlig Dr.Hauschka-visdom :) Ett litet tips att använda munstycket från ansiktsvattnet för att spraya hårvattnet i håret, funkar super!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.