Vårdande olja för kyligare dagar

Jag älskar alla Dr.Hauschkas kroppsoljor, men en som jag tycker är lite extra skön att massera in efter dusch och bad så här på hösten är Almond St.John’swort Body Oil. Det här är en olja som stärker hela kroppen i övergången från höst till vinter.

Jag skrev tidigare om hur fantastiskt vårdande mandelolja är för huden, och i denna kroppsolja bildar den tillsammans med örterna johannesört och humle ett närande, skyddande och sammetslent hölje som är perfekt för en torr och känslig hud. Jag kan varmt rekommendera denna för kliande eksemhud och all hud som har förlorat sin balans.

Alla Dr.Hauschkas kroppsoljor baseras på oljeutdrag av biodynamiska och ekologiska medicinalväxter. Här är det örternas terapeutiska egenskaper som står i centrum. Något som är unikt för Dr.Hauschka är den rytmiska extraheringen då man utsätter växten för alla de element som finns i naturen, som ljus och mörker, rörelse och stillhet, värme och kyla… På så sätt bevarar man hela växtens livskraft, vilket är en av hemligheterna till varför Dr.Hauschkas produkter är så verkningssamma och effektiva.

Här används kallpressad, ekologisk solrosolja som under en vecka värms till 37 grader, människans kroppstemperatur, och rörs om varje morgon och kväll. Sakta förs medicinalörternas krafter över till oljan. Resultatet blir en olja som stödjer hudens återuppbyggnadsprocess, johannesörten är en av världens äldsta medicinalörter som bär på förmågan att reparera skador och lugna, balansera och föryngra huden. Doften är mycket mild av den kallpressade sötmandeloljan och örterna.

Johannesört (Lat. Hypericum perforatum)

Johannesörten används traditionellt invärtes mot depression, den för in ljus och positivitet i livet, och återfinns i många av Dr.Hauschkas produkter där man vill skapa balans för både hud och sinne. Massera in denna fylliga olja på fortfarande fuktig hud efter bad eller dusch, dvs. torka inte av huden innan med handduk. Jag brukar bara ”svepa” av lite vatten från kroppen med händerna och sedan direkt massera in oljan. Då uppstår en fuktbevarande emulsion, för på torr hud fungerar olja lite uttorkande.

Almond St.John’swort Body Oil är, precis som alla Dr.Hauschkas kroppsoljor, certifierad med Natrue Organic Cosmetics, vilket betyder att den innehåller minst 95 % ekologiskt eller biodynamiskt odlade råvaror eller kommer från vilda växter som handplockats på skyddade platser i naturen.


2 reaktioner på ”Vårdande olja för kyligare dagar

 1. Hej Ellinor! Jag har använt Dr. Hauschkas ansiktsprodukter i flera år (är 22) och kunde inte vara mer nöjd. Dock verkar inte krämerna ”ta” riktigt på mig? Jag tänker främst på kroppskrämen Skin Med. Jag hade böjveckseksem när jag var liten och har alltid haft torr hud, men slapp eksemen mellan 14 och 21 års ålder. Trodde de växt bort men återkom i ansiktet av alla ställen en period i vintras. Då blev jag tipsad om Skin Meds ansiktskräm, och den tog bort allt på bara några dagar. Nu har jag emellertid fått eksem på kroppen, bålen, armar, hals, övre ryggen. Har haft de här problemen ett bra tag nu, fick stark kortison på recept vilket såklart funkade, men huden blev ju blekt (blir fläckig i solen) och urtunnad så det känns inte bra att använda den. Jag har nu testat Skin Meds bodylotion i snart två veckor, men jag tycker inte den hjälper riktigt? Jag smörjer morgon och kväll, men är ändå ganska torr och kliar upp småsår på nätterna över hela armarna. Vad gör jag för fel, borde jag testa något annat?

 2. Hej Liza!
  Vad härligt och höra att ansiktsvården fungerar så bra för dig :-)

  Kortisonkrämen försvagar tyvärr hudens funktioner och immunförsvar, och då kan det ta betydligt längre tid innan eksemet förbättras på kroppen. Det tar 28 dagar för huden att förnya sig, så minst denna tid måste man ge varje ny produkt man testar.

  Jag vill varmt rekommendera Rose body wash som enda kroppsrengöring. Som återfuktning kan du absolut fortsätta med Med skin bodylotion, andra bra alternativ att prova är Rose bodylotion, bodyoil Rose och även denna jag nyss bloggade om Almond St.John’swort bodyoil. Rosen och även johannesört är fantastisk för att reparera skadad hud och stimulera nya friska celler. Du kan göra olika kurer då du först använder upp en flaska bodylotion, sen en flaska olja osv… Då är det enkelt att sen konstatera vilken produkt som har hjälp mest.

  När huden känns extra uttorkad Rose Day Cream eller Med Intensive Ice Plant Cream som är de fetaste krämerna i sortimentet. Du kan även prova med att spreja ansiktsvattnet på berörda områden innan du smörjer.

  Känner du att du kan så undvik att smörja innan du går och lägger dig, då får huden en chans att själv återfukta och återfetta sig själv, det stärker huden i det långa loppet och gör den inte beroende.

  Hoppas att mina råd kan hjälpa att få ditt eksem i schack. Varmaste hälsning /Ellinor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.