Nyhet! Ice Plant Face Cream

Det senaste tillskottet i Dr.Hauschka Med familjen vårdar och återuppbygger den mycket torra och känsliga ansiktshuden. Ren färskpressad saft av biodynamiskt odlad isört från Sydafrika och kallpressad olja från vit vallmo utgör basen i denna klådstillande och djupt återfuktande ansiktscreme. Tillsammans med ekologiska oljor av bl.a jojoba, avokado och mandel och skyddande mango- och sheasmör återställs hudens fuktbalans och dess naturliga skyddsbarriär blir starkare.

När hudens skyddsfunktion är nedsatt kan det visa sig som en ökad känslighet. Huden blir väldigt torr vilket gör att den kliar, blir röd och flagnar. Att klia sätter igång en ond cirkel av fortsatt klåda och torrhet. Huden kan spricka och det kan vara smärtsamt. När det händer är det viktigt att tillgodose huden med stärkande vård för att öka dess naturliga motståndskraft och lindra klåda.

Torr hud kan ha många olika orsaker. I vissa fall beror det på dermatit. Vid fullt utvecklad dermatit lider man av extrem klåda och vätskande eksem. Upp till 20 % av befolkningen i den industrialiserade västvärlden lider av atopiska eksem som dermatit, och bland barn så mycket som 25 %. Atopiskt eksem hör ihop med en grupp atopiska sjukdomar som inkluderar höfeber och allergisk astma. Dessa sjukdomar är ett uttryck för överkänslighet orsakade av en blandning av miljömässiga faktorer, känslomässig stress och press från omgivningen.

I Dr.Hauschka Med serien finns sedan tidigare hudvårdande bodylotion och kroppscreme med den stärkande saften från isört som bas.

Isört (Lat. Mesembryanthemum Crystallinum)

The prolific leaves of the ice plant seem to embody within themselves the qualities of the entire plant. Their reddish colour mimics the character of a flower; the reserves of liquid and moisture-retaining factor compensate for the shortness of the root, which is just a few centimetres long and appears to exist to anchor the plant to the ground, rather than to provide it with water.

The root of the ice plant is allied to the nerve sense organs of the human being, which include the skin. The plant integrates the tasks of the root into the harmonising leaf system, which is allied to the rhythmic processes in the human being. It thus sets an example to irritated skin, which is, in a manner of speaking, under nervous strain.

Cremen är lätt att applicera och går snabbt in i huden utan att lämna en fet hinna. Därför passar den även perfekt som makeupunderlag.

 • Verkar mjukgörande
 • Återfuktar mycket torr hy både på kort och lång sikt
 • Ger en skön känsla
 • Oparfymerad, lämplig även för barn
 • Framtagen med hjälp av erfarna dermatologer

4 reaktioner på ”Nyhet! Ice Plant Face Cream

 1. Alla ställen som säljer Hauschka kan ha prov på den, annars mejla info@drhauschka.se så hjälper de gärna till och kan skicka prov till dig. Annars kan du också kika in på Riddarkliniken, vi har sachetter på alla produkterna som finns som det :-)

  Kram Ellinor

 2. Hej!
  Din nya blogg är superfin! :-)

  Jag är 20 år och undrar när man ska börja använda produkter som motverkar celluliter, rynkor och andra ålderstecken?
  Vilka är de bästa produkterna för sådant?

 3. Hej Laura!
  Tack :-)
  Alla Dr.Hauschkas produkter motverkar hudens åldrande genom sina 100 % naturliga ingredienser som odlas biodynamiskt och ekologiskt. De är fullproppade med fina och nyttiga näringsämnen, fettsyror och antioxidanter som aktivt stödjer huden för att hålla sig ung, frisk och vacker! Förebyggande vård är det bästa med andra ord, att ta hand om huden och behandla den med kärlek :-)

  Hudens åldrande börjar redan kring 22-23 års ålder, men från och med 40 kallar man huden mogen för det är då ålderstecken börjar att synas mest. Så från 40 passar Dr.Hauschkas underbara Regenerating Care-serie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.