Nyhet! Dr.Hauschka Hand Treatment

Förra veckan deltog jag i min första Refresh-kurs för Dr.Hauschkaterapeuter i Sverige. Vi hade så fina dagar på huvudkontoret i Orsa, tankade på fullt med kunskap och inspiration! Det var härligt att få träffa andra terapeuter och utbyta erfarenheter. Som Dr.Hauschka terapeut är det obligatoriskt att delta i Refresh-kurser minst vartannat år för att säkerställa och upprätthålla kvalitén på våra behandlingar och att vi är uppdaterade inom produktkunskapen. Mycket bra tycker jag, det ger en garanti och trygghet för dig som kund.

Mycket, mycket kommer att hända inom Dr.Hauschka under nästa år och framåt med spännande nyheter, men mer än så kan jag inte avslöja!

Jag lovade ju att ha med mig en liten överraskning hem, och det är en helt ljuvlig behandling för händerna: Dr.Hauschka Hand Treatment. Denna kan jag varmt rekommendera till precis alla, det är en speciell upplevelse när händerna blir så omhändertagna. Oftast behandlar man ansiktet eller kroppen, men vi glömmer lätt bort att vårda den kroppsdel vi använder mest. Helt suverän är den för stressade, torra och spruckna händer, eksem, psoriasis eller onda leder och muskler.

I behandlingen ingår handbad och lermask, intensivkur, mjuk rytmisk massage av armar och händer och krämmask. Handkräm och vård av nagelband och naglar med Dr.Hauschkas fina ekologiska nagelolja.

40 minuter kostar 500 kr och kan bokas här. En mysig julklapp till någon du tycker om kanske?

Ellinor


2 reaktioner på ”Nyhet! Dr.Hauschka Hand Treatment

 1. Hej och tack för en riktigt fin och trevlig blogg! Jag har en fråga angående att använda Dr Hauschkas produkter i solen. Är det någon fara gällande det? Har hört att man inte ska ha alkohol på huden i solen samt parfymämnen (varken syntetiska eller från eteriska oljor). Skulle tydligen kunna ge ”fläckar”. Hur är det gällande det? Och innehåller Dr Hauschkas produkter syntetisk parfym eller enbart eteriska oljor?

  Tack på förhand!

 2. Tack snälla :-)

  Dr.Hauschkas produkter är alla 100 % naturliga, råvarorna är biodynamiskt eller ekologiskt odlade eller kommer från vildplockning i naturen. De innehåller inga syntetiska ämnen som parfym eller konserverings- och färgämnen. Dofterna är från 100 % rena ekologiska och biodynamiska eteriska oljor. Här kan du läsa mer om märkets bakgrund och historia: https://ellinormannberg.com/om-dr-hauschka/.

  Det finns vissa eteriska oljor som är så kallade fototoxiska, de kan reagera med solens strålar och det sker då en kemisk reaktion i huden som kan ge pigmentfläckar. Dock behövs det relativt höga koncentrationer för att detta ska ske, som i en parfym t.ex. Dr.Hauschkas produkter är alla dermatologiskt testade dvs. av hudläkare och genomgår strikta tester för sin säkerhet, du kan lugnt använda dem i solen.

  De eteriska oljor som har denna effekt är bl.a citron, bergamott och citrongräs. Effekten avtar inom några timmar. Så har man en produkt som innehåller mycket av dessa oljor så kan det vara klokt att smörja sig på kvällen, om man ska vara ute i solen dagen efter finns det inte längre någon risk för en fototoxisk reaktion. Det beror också mycket på känsligheten i huden vilka som reagerar.

  Alkoholen som används av Dr.Hauschka är så kallad drickalkohol dvs. ren etanol, helt naturlig och ekologisk och icke uttorkande i de mängder som används. Den ingår alltid som del av örtutdragen för att de ska komma ner djupare i huden, och tillsätts aldrig ensam. Och är helt ofarlig i solen.

  Hoppas att det svarade på dina frågor :-)

  /Ellinor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.