Penselvård

brush-ovalAtt hålla makeupborstar och penslar rena är minst lika viktigt som att dagligen rengöra ansiktet för en sund hud. Bakterier ansamlas lätt i borstarna, speciellt om man har dem liggandes i sminkväskan. Bakterier som om de får växa till sig på sikt kan orsaka hudinfektioner och acne.

Sminkar man sig dagligen är det bäst att rengöra borstarna en gång i veckan. Tar man en speciell dag i veckan som man gör detta så blir det lätt en rutin. Använd ett milt ekologiskt schampo eller duschcreme, själv brukar jag använda min ljuvliga favorit Dr.Hauschka Rose Body Wash, den gör borstarna underbart mjuka och lena. Vill man kan man skämma bort dem med lite balsam också! Med rena, mjuka penslar blir det också mycket lättare att lägga en snygg makeup.

Låt borstarna lufttorka plant, står dem upp kan det komma ner fukt i skaftet och lösa upp limmet som håller håren på plats.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.