Mascaratips!

Det är lätt hänt när man ska köpa mascara att man tänker att svart är den allra bästa färgen för att få snygga, uttrycksfulla fransar och välmarkerade ögon. Men jag brukar ofta rekommendera brun mascara till mina kunder, för har man varma (gula) toner i huden som de flesta nordbor har, och blå eller gröna ögon och ljusare hår så är nämligen brun mascara ett mycket bättre val! Svart är kallt och blir lätt för tungt runt ögat, och den bruna nyansen förstärker därmed bättre blå och gröna irisar. Svart mascara är toppen för den som har naturligt mörkare färger i sig och mörka fransar.

Jag använder själv dagligen min lilla bruna älskling, Dr.Hauschkas basmascara. Den skulle jag inte vilja leva utan!


2 reaktioner på ”Mascaratips!

 1. Hej Ellinor. Roligt att du hittat din favorit bland naturliga mascaror och att det är underbara Dr. Hauschka.Jag har testat denna mascara men tyvärr passar den nog inte mina ögonfransar. Fick inte någon effekt alls och mina ögon blev irriterade av doften. Jag har märkt att mina ögonfransar gillar en stor och mycket tät borste, annars klumpar de sig direkt.

  Liksom du älskar jag brun mascara. Det blir mycket mjukare effekt. Ett bra tips för det är nog inte många som tänker på att brun färg är super för fransarna. Ibland när jag köper bruna mascaror får jag frågan i kassan om det är den bruna jag vill ha :)

  Nu testar jag UNE Green Pride Volume Mascara som jag köpt på Åhlens och så klart den bruna och den verkar lovande. Känns underbart när man ser mer och mer naturligt bland sortimentet i butikerna.

  Tack för din fina blogg!

 2. Hej Kasia!
  Vad tråkigt att den inte verkar passa dina fransar. Ett tips för att de inte ska klumpa sig är att först måla ett lager, ”sicksacka” med borsten från fransroten, låt det torka och måla sen på ytterligare lager till önskad effekt och låt torka mellan varje. Då brukar det gå finfint att måla tjocka långa fransar :-) Själv längtar jag ju efter att Volymmascaran ska komma i brunt, den som väntar på något gott…

  Ja det är härligt att se mera grönt i butikerna, vi är på väg åt rätt håll!

  Tack, och önskar dig en underbar jul! Kram från Ellinor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.