Vårerbjudande!

Äntligen ligger våren i luften, så härligt! Våra kroppar och sinnen vaknar till liv efter vinteridet, och det gör också hudens ämnesomsättning. Ett bra sätt att liva upp huden och samtidigt stödja den i denna övergång från vinter till vår är att unna sig en djuprengörande ansiktsbehandling. Det hjälper till att lindra eventuella orenheter och obalanser som lätt kan dyka upp denna årstid. Sen får vi inte glömma att en ansiktsbehandling berör våra sinnen på ett alldeles speciellt sätt. Vid varsam, rytmisk beröring av ansiktet frigörs endorfiner, våra ”lyckohormoner” i hela kroppen. Jag brukar alltid säga att en bra ansiktsbehandling är som friskvård för själen ♥

Det här är den perfekta vårbehandlingen:

Dr.Hauschka Cleansing Treatment

Rengöring av ansikte och dekolletage, varma kompresser och ångbad, portömning (vid behov), djuprengörande lermask, stimulering av lymfan med mjuka penslar, närande krämmask och avslutande dag- och ögonkräm.

Behandlingstid 60 min. Alla torsdagar i april och maj till specialpriset 650 kr (ord. pris 750 kr)

Hjärtligt välkommen på en behandling hos mig på Riddarkliniken i vår!
/Ellinor

8 reaktioner på ”Vårerbjudande!

 1. Hej Ellinor!
  Vad använder du dig av för solkräm i ansiktet nu?
  Har du något bra tips på en inte allt för dyr solkräm för ansiktet som man inte blir vit och som inte lätt täpper igen porerna ?
  Har känslig hy, ska väl tilläggas också, så nu blir det ännu svårare att tipsa mig! ;)

 2. Hej!
  Jag kan vara helt ärlig och säga att jag inte använder solkräm alls längre, för mig ger det bara ett falskt skydd. En bra foundation kör jag med i ansiktet, Hauschkas och Nvey eco! Jag är också solkänslig och tål inte för mycket sol helt enkelt. Har tidigare haft jobbigt soleksem till och från vissa somrar vilket gör att jag är extra försiktig. Skyddar med kläder och undviker alltid solen mitt på dagen. Jag tycker man bör sola klokt för solen åldrar huden något fruktansvärt i förtid om man inte är försiktig.

  Jag tycker Gabriela skrivit så fint om soltips här:
  http://turkos.se/solskydd-fragor-och-svar

  Jag använder just nu Alqvimias underbara morotsolja för att boosta inför sommaren, den kan jag varmt rekommendera. Ph-kalk bygger också upp ett bra skydd inifrån.

  Kram från Ellinor

 3. Intressant att du säger så, det är nog många (särskillt hudterapeuter) som inte skulle våga erkänna att de inte använder solskydd.
  Jag kan hålla med om att det på många sätt kan vara ett falskt skydd med solskydd eftersom många tror att de kan vara på stranden och tåla solen en hel dag och liknande bara för att de använder solkräm (vet ju att det inte funkar så)
  För min del handlar det om att kunna vara ute på ett normalt sätt, promenera på stan/ i skogen och liknande under sommarhalvåret utan att känna ångest över att jag kommer att bränna mig hela tiden.
  Förra sommaren satt jag inne ock tryckte och mådde väldigt dåligt mest hela tiden till 16-17 på eftermiddagen när jag kände att jag kunde gå ut utan att riskera att bränna mig lika lätt.
  Inte särskillt roligt, vill ju inte att sommaren ska vara mest en årstid att ha ångest inför jämt för att man inte kan få njuta av vädret.

  Jag skyddar mig med kläder på kroppen och har under många många år mest använt jättestora solhattar för ansiktet, men just hatt tycker jag är besvärligt att ha var eviga dag eftersom det blir så fruktansvärt instängt och svettigt om huvudet + att man missar alla fina trädkronor, himlen och sådant vackert under hatten.

  Har också haft soleksem tyvärr, fick det i tonåren och efter det har min hud i ansiktet och på bröstet tyvärr varit hyperkänslig för solen.
  Äter Ph-kalk sen ett par år tillbaka (har höjt från en tsk till 2 tsk på sistone, men är inte säker på att min mage klarar av ens den höjningen)
  Har även ätit höga doser av Betakaroten (på recept från läkare) vilket fungerade bra tills magen sa i från rejält.
  Senare normalare doser som i märket Maxosol, men det har inte hjälpt lika mycket alls tyvärr.

  Som jag har förstått ligger Nvey Eco och deras foundation på ca 15-20 i Spf, har testat den lite på sistone men vare sig fått tag i en färg som verkar passa mig eller lyckats få den att funka bra på huden eftersom den lägger sig så ojämt/markerar smålinjer och porer mer att den injte känns bra för mig tyvärr.
  Hade hauschkas foundation haft någon spf liknande Nvey Eco hade jag helt klart gett den en chans med..
  Morotsoljan i från Alqvima låter väldigt intrressant, men väldigt dyr när man som jag är långtudssjukskriven och inte kan lägga hur mycket som helst på hudvård tyvärr…

  Blev ju som et helt mail det här, hoppas du inte tar illa upp!

  Med vänliga hälsningar/Estelle

 4. Ja det är verkligen inte lätt att veta hur man ska förhålla sig till solen och solande, den är ju både bästa vän och värsta fiende på en och samma gång! Har du provat Laveras solskydd? de verkar ha ett sort sortiment med både oljor och krämer. Senast jag hade solskydd så var det Eco cosmetics spf 15, det var helt ok men man vart nog ganska vit. Jag kommer skydda mina bara fläckar med jojoba och sesamolja i sommar. Plus lite foundation i ansiktet. Som tur är har jag alltid avskytt att sitta eller gå i stekande sol mitt på dagen, tycker det är så himla skönt i den ljumma eftermiddagssolen :-)

  Morotsolja är det ju många märken som har, det jag gillar med Alqvimias (förutom den fina kvalitén) är att det är en stor flaska på 150 ml plus att den är extremt dryg. Har nu haft min i fyra månader och bara använt upp hälften. Jag hoppas du kan hitta ett bra solskydd inför sommaren som kan fungera för dig! Varmaste hälsning från Ellinor

 5. Tackar så mycket för dina svar! :)
  Nej, jag har inte provat Laveras solskydd, verkar för närvarande bara finnas ett för baby i Spf 30 som man troligtvis blir väldigt vit och kladdig av.
  Jag har provat Eco Cosmetics Spf 15, den tonade dagkrämen och den verkade först väldigt lovande, men var nog tyvärr lite för fet eller något, för jag fick oren hy av den och så var den svår att tvätta bort, skulle nog ha behövt tvätta mig med löddrande rengöring om jag skulle använda mig av den, vilket jag inte vill eftersom det är för irriterande m.m. för en känslig hy redan…Ja, du vet ju så klart allt om sådant så ;)
  Men hoppas på att Badgers solskydd för ansiktet Spf 15 ska kunna vara något, Malin (Bilboblueyes) tycker ju i allafall bra om det.

  Jag håller med dig om att det inte är det minsta trevligt att sitta i stekande sol, där emot kan jag tycka att det är trevligt att promenera i omväxlande skugga/sol på dagen eftersom det ju många gånger kan vara rätt kallt här i Sverige på eftermiddagen/kvällen.

  Jag hoppas att Jojobaoljan och sesamoljan ska funka bra för dig i sommar, låter ju väldigt skönt om det fungerar bra och slippa solkrämer :)
  Oavsett så kommer jag att varva med hatt och inte köra solkräm jämt, men har ju skrivit lite till Gabriela på Turkos ang Morotsoljan som jag trots allt är nyfiken på eftersom det går att köpa 17 ml som test och som ni båda säger är den ju inte så dyr egentligen med tanke på mängden man får.
  Jag skulle som du säkert vet höra av mig till dig så att jag kunde köpa det på Riddarkliniken, så jag undrar, är det bara att titta förbi Riddarkliniken och köpa den?! Eller är det vissa tider på dagen som det bara är öppet om man inte har bokat tid?

 6. Vad roligt att det är du som vill köpa morotsoljan, har precis pratat med Gabriela om det :-) De är så gulliga och skickar ner en 17 ml flaska till mig som jag fyller upp, hade inga hemma just nu. Skulle du sen vilja testa på några mer Alqvimia oljor så kan vi göra likadant då, ska se till att ha såna flaskor i lager :-)

  Det är bara att vi avtalar en tid helt enkelt då du kan komma förbi salongen, eftersom vi alltid har våra egna dagar då vi jobbar ensamma jag och Ing-Marie och då vi ofta sitter i behandling så har vi i dagsläget tyvärr inte möjlighet att ha fasta öppettider för produktköp. Mina dagar är som du säkert redan vet torsdagar och lördagar, alla övriga dagar förutom söndag finns Ing-Marie på plats. Går det bra att jag mejlar till dig när oljan finns färdig att hämta?

  Ha en fortsatt härlig söndag! Varmaste kram från Ellinor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.