Snart är de här – Dr.Hauschkas nya duschcremer!

Det är dessa godingar som kommer dyka upp nu i början av maj: 4 splitternya, milt löddrande duschcremer! En helt underbar nyhet tycker jag :-) De kommer smälta så fint ihop med resten av kroppsvårdssortimentet med bodylotions och oljor. Basen är som alltid 100 % naturlig, med ett mycket högt innehåll av biodynamiska och ekologiska råvaror av högsta kvalitet. Milda sockertensider rengör effektivt utan att rubba hudens fettsyramantel, samtidigt som kallpressade oljor från avokado och solros och extrakt från kvittenkärnor återfuktar och ger rikligt med näring. Här har Dr.Hauschkas fantastiska parfymör Jörg Zimmermann fått skapa doftkompositionerna med äkta eteriska oljor. Det här är dofter som påverkar vårt sinnestillstånd och berör på djupet.

 

Composition with lemon and lemongrass – sparkling and refreshing

”I was on the search for a very special raw material and came across fresh root ginger essential oil, which gives off a very citrusy aroma. We are mostly familiar with ginger in Asian cuisine so a combination with lemongrass was obvious. Lemon and lime can be perceived in the top notes which are refreshing and toning. The fresh root ginger and lemongrass continue the citrus theme and increase the complexity. This shouldn’t, however, be a complicated fragrance, but have a clear, refreshing intention which is enriched by the exotic ingredients. I see two slants in this fragrance: sporty, dynamic and vitality, but also concentration through heightened alertness. The scent innervates and creates a presence – a real ‘fresh kick’.”

 

Composition with almond – delicate and floral

“It was my wish to create a tangible experience of the progression from blossom to fruit, bringing in all these associations. This invoked images of the early days of spring, when the radiant blue sky shimmers above a sea of delicate pink blossoms that appear to dance in the mild air. The idea represented by the composition with almond is the chiffon-like transparency of a pink rose. I used bergamot, ylang-ylang and rose to interpret this floral chord. A balsamic base of tonka bean and vanilla sweeps us away to a sumptuous oriental palace and awakens memories of sweet, pleasurable indulgences.”

 

Composition with rose – enveloping and mysterious

“As I developed my ideas I kept the following questions in mind: What is the smell of a rose with nurturing and harmonising powers? What qualities does a rose emanate that capture our attention? When you compare the scent of roses, you discover that there is a broad spectrum within the genus. I searched for the most beautiful aspects. Usually fresh, citrus-like fragrances are emitted from the centre of the bud and develop as the rose opens. I discovered orange blossoms, delicate and spicy clove tones, and woody, velvety and creamy components. I was aiming for a creation in which the rose is light and playful, but at the same time very regal and seductive. A rosy and floral heart accord forms the main body around which the other individual aspects are grouped. An amber-like base gives the composition a creamy and gentle finish, which I interpreted using sandalwood and vanilla. They radiate a mysterious and velvety depth.”

 

Composition of lavender and sandalwood – quiet and harmonising freshness

”I was on the search for a very special, elegant lavender with a delicate, floral note. I discovered what I was looking for at an altitude of 1,000 metres. The quiet and balance where this lavender came from were remarkable. It also was somewhat fresh, which gently revitalises. The Australian sandalwood plays its role in the background, embedded in an elegant, ambery chord where the calm freshness fades away with an enveloping amber warmth. For me the fragrance inspires associations with Provence, where you can see the ridge of hills on the Côte d‘Azur climb out of the haze in the morning.”


4 reaktioner på ”Snart är de här – Dr.Hauschkas nya duschcremer!

  1. Det blir nog en perfekt matchning till ros bodylotion, och även rosoljan :-) Jag såg att de har gjort minisar i 10 ml av duschcremerna i Tyskland, hoppas de även kommer sälja dem här så kan man prova på vilken man gillar bäst innan man köper fullstor. Kram!

  2. De kommer vara betydligt krämigare och ha ett milt lödder, de förra var mer som en gelé och löddrade i princip ingenting. Sen att de kompletterar med sina dofter de bodylotions som redan finns är ju toppen! Tror de är mer som Weledas nu i konsistensen. Jag har inte fått chansen att testa dem ännu, men det ska bli så roligt, det blir nog som lilla Julafton :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.