Alqvimias ljuvliga mandelolja

Om man bara vill ha en enda vegetabilisk olja som går att använda till väldigt mycket så är mandelolja det rätta valet! Denna olja som har använts som skönhetsolja ända sedan Antiken är suverän för att binda fukt i huden och göra den mera elastisk och alldeles sammetslen.

Alqvimia framställer de absolut finaste vegetabiliska oljorna i hela världen, de är alltid kallpressade och tas endast från växter av den allra bästa kvalitén som odlats i det mest idealiska klimatet. Alqvimias mandelolja kommer från vackra Tarragona vid Medelhavet i Spanien, och har du tidigare använt andra mandeloljor så kan jag lova att du aldrig har upplevt en som denna!

Vid framställningen har den hanteras så varsamt att den underbara söta doften av mandel finns kvar, och det är mycket ovanligt. Och det är just på grund av den fina kvalitén och dess vårdande egenskaper som denna mandelolja även används som bas i en stor del av Alqvimias hudvård. Den är rik på B-vitaminer, E-vitamin, mineralerna zink, kalcium och magnesium och fina stabila fettsyror vilket gör den mycket balanserande och reparerande på huden.

Användningstips för mandelolja:

– Som kropps- och ansiktsolja efter dusch, bad och ansiktstvätt. Kom ihåg att alltid massera in på fuktig hud. Balanserar alla hudtillstånd, från torr och känslig till fet hy och är även fin för en åldrad hud. Använd den under din ansiktscreme eller bodylotion för extra näringsrik hudvård. Hjälper till att reparera en skadad hudbarriär, är därför en mycket bra olja att prova vid eksem

– Den är perfekt som ensam olja i en kroppsmassage, ger bra glid utan att gå in för fort i huden. Jättefin att blanda med eteriska oljor för en aromamassage. Har länge använts till att tillverka oljebaserade naturliga parfymer, den gifter sig mycket fint med alla eteriska oljor

– Den är underbar för att ta bort ögonmakeup. Masseras med lätta fingrar runt ögonen, tillsätt lite vatten och massera lite till. Ta sedan bort med fuktade ekologiska bomullsrondeller. Alternativt häll några droppar på fuktade rondeller och stryk försiktigt bort ögonmakeupen

– För barn- och babyvård, både att tvätta med och återfukta barnets tunna och känsliga hud. Härlig i babymassage

– Som en naturlig hårinpackning, bra för torrt hår och mjäll och en känslig hårbotten. Massera in några droppar i hårbotten och eventuellt i toppar om de är torra, låt verka över natten och tvätta håret som vanligt på morgonen med ett milt, naturligt schampo


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.